Een beginners gids voor het naaien van een tas riem – Hoe te maken en een handtas te passen

Bag strap

Handtas riemen zijn waarschijnlijk een van de meest voorkomende DIY projecten onder handtas liefhebbers. Ze zijn ook een vrij snelle, gemakkelijke en goedkope manier om je handtas op te leuken. Ze kunnen ook echt wat persoonlijkheid toevoegen aan je tas en het de finishing touch geven die het nodig heeft om af te voelen. Als we zeggen dat ze goedkoop zijn, bedoelen we dat letterlijk, want je hebt alleen wat stof en misschien een klein stukje elastiek of klittenband nodig voor dit project. Maar als je al deze dingen al hebt liggen, geweldig! Misschien weet je zelfs al waar je ze kunt kopen als dat het geval is. Dus waar wacht je nog op? Laten we beginnen!

Hoe maak je een handtas riem

Als je alle stukken van je handtasriem klaar hebt, is het tijd om de riem te maken. Allereerst heb je een buis van sterke, duurzame stof nodig. Je kunt de stof op de gewenste lengte knippen, maar wij adviseren een buis van ten minste 1,5 m te gebruiken, zodat je de stof gemakkelijker kunt hanteren. Vervolgens heeft u een lengte bijpassende of contrasterende stof nodig die wordt gebruikt om de band door te stikken. Zo kunt u gemakkelijk onderscheid maken tussen de buitenkant en de binnenkant van de band van uw tas. Het is ook erg handig als u de kleur van de band op een bepaald moment wilt veranderen. Nu u alle delen klaar hebt, is het tijd om ze in elkaar te zetten. Begin met het vastnaaien van de buis aan de bovenkant van je doorgestikte stof, ongeveer 5 mm van de rand. Een tip voor beginners: trek met een potlood een rechte lijn over de buis, zodat hij niet gaat knellen als u hem vastnaait. Naai nu de bovenrand van de buis en de bovenrand van de stof. Je hebt misschien gemerkt dat er een patroon op de stof zit. Laat dit erop zitten, want hiermee naait u de stof aan de buis.

De afwerking van de band

Nu moet je het bandje doorstikken. Afhankelijk van de stof die u gebruikt, kunt u de band aan de binnenkant of aan de buitenkant doorstikken. Beide zijn goed, het hangt er gewoon van af waar je de voorkeur aan geeft. U kunt doorstikken vlak naast de rand van het stiksel, of u kunt doorstikken op ongeveer 1 cm afstand van de rand, zodat er geen zichtbare lijn is wanneer het riempje wordt gebruikt.

Als u klaar bent, is het riempje klaar om te worden afgewerkt. Je kunt het stiksel rauw laten, of je kunt het doorstikken zodat het er meer afgewerkt en gestructureerd uitziet. U kunt dit doen door in een rechte lijn te naaien, met de steken ongeveer 1 cm uit elkaar. Wij raden u aan een stuk sterk, duurzaam garen te gebruiken, zoals polyester of polyamide. Dit kan het gewicht van de stof gemakkelijk aan en houdt ook de doorstiksteek op zijn plaats. Het kan ook gemakkelijk worden verwijderd.

Laatste woorden

Handtas riemen zijn waarschijnlijk een van de meest voorkomende DIY projecten onder handtas liefhebbers. Ze zijn ook een vrij snelle, gemakkelijke en goedkope manier om je handtas op te spicen. Ze kunnen ook echt wat persoonlijkheid toevoegen aan je tas en het de finishing touch geven die het nodig heeft om af te voelen. Als we zeggen dat ze goedkoop zijn, bedoelen we dat letterlijk, want alles wat je nodig hebt voor dit project is wat stof en misschien een klein stukje elastiek of klittenband. Maar als je al deze dingen al hebt liggen, geweldig! Misschien weet je zelfs al waar je ze kunt kopen als dat het geval is. Dus waar wacht je nog op? Laten we beginnen!